Dom starejših občanov Preddvor

Dom starejših občanov Preddvor (DSO Preddvor) leži v vasi Potoče, neposredno v bližini samega Preddvora, ki je od mesta Kranja oddaljen 10 km.

Občina Preddvor leži na prehodu Kranjske ravnine v pobočje Storžiča, na sončni strani Kamniško-Savinjskih Alp in je znana po bogati naravni in kulturni dediščini. Pred Preddvorom desno je odsek proti vasi Potoče, kjer na pobočju stoji Dom starejših občanov.

Osnovna dejavnost DSO Preddvor je institucionalno varstvo starejših. Dom je javni socialnovarstveni zavod, katerega ustanoviteljica in lastnica je republika Slovenija. Dom funkcionira v preurejenem gradu Turn in v novejši stavbi, ki je bila zgrajena leta 1977. Kapaciteta Doma je 187 postelj. Poleg osnovne dejavnosti DSO Preddvor izvaja tudi številne storitve za zunanje uporabnike: dnevno varstvo, razvoz kosil po domovih, pomoč na domu za občane Preddvorske občine, frizerski in pedikerski salon.

V Domu so tekom celega leta organizirane številne dejavnosti in prireditve, na katere vabimo tudi zunanje goste in slušatelje. Organiziramo predavanje za svojce na temo staranja, ohranjanja zdravja, kako se spoprijeti, ko nas doleti bolezen,…  Na predavanja vabimo tudi širšo zainteresirano javnost.

Dom se povezuje z ožjim in širšim lokalnim okoljem pa tudi regijsko. Povezujemo se in sodelujemo z okoliškimi občinami, zunanjimi organizacijami, šolami, vrtci, dijaškimi domovi, društvi in tudi posamezniki. Dobro imamo razvito tudi  prostovoljno delo. Prostovoljci vseh starostnih skupin doprinesejo velik del k boljši kvaliteti življenja naših stanovalcev. S povezovanjem z lokalnim okoljem in razvojem prostovoljnega dela razvijamo medgeneracijsko sodelovanje.

Delo v Domu je organizirano v naslednjih službah:

DSO Preddvor v slikah

Dom starejših občanov Preddvor (DSO Preddvor) leži v mirni vasici Potoče, ki je od mesta Kranja oddaljena 10 km. Del doma funkcionira v preurejenem gradu Turn pred kateroim je čudovit grajski vrt.

Dejavnosti in storitve doma

Poleg osnovne dejavnosti DSO Preddvor izvaja tudi številne storitve za zunanje uporabnike